UNIEKE AMBIANCE VOOR SUCCESVOL ZAKEN DOEN

19 juni

Wil je varen met relaties, reserveer dan snel een plek!

Bewonder de Tall Ships tijdens een rondvaart door de haven of geniet van een vaartocht op het Wad. Beleef spectaculaire optredens of spetterend vuurwerk tijdens een van de avonden vanaf een machtig dek in de haven. Catering en Partyservice Onder de Luifel verwent uw gasten met streekgebonden heerlijkheden.

U kunt al een arrangement boeken vanaf € 80,- p.p.

Grijp deze kans en neem contact op met Femke van Straten of Käthe Galema via 0517 854 518 of arrangementen@harlingensail.com

03 juni

Nog 30 dagen... Het aftellen is begonnen!

Het grootste zeilevenement ter wereld The Tall Ships Races heeft voor het eerst een Nederlandse zeehaven uitgekozen als startplaats. En dat betekent dat Harlingen vanaf donderdag 3 tot en met 6 juli in het middelpunt van de belangstelling staat. Een prachtige entourage met schitterende schepen in de havens en naar verwachting 350.000 bezoekers waarvan op donderdag en vrijdag ook veel zakelijke bezoekers die het nuttige met het aangename verenigen.

U kunt nog last-minute reserveren voor stands (ook onbemande presentaties) en promotie activiteiten op onderstaand beurzen:

Donderdag 3 en vrijdag 4 juli

Haven & Offshore beurs Thema: “duurzaamheid en innovatie”.

Zaterdag 5 en zondag 6 juli

Maritiem Technische Banenbeurs, expo voor banen/vacatures, scholing en opleiding en werkgelegenheidsprojecten.

03 juni

Voorlichtingsbijeenkomsten voor deelnemers en belangstellenden

Voor deelnemers en belangstellenden van de beursprojecten staan voorlichtingsbijeenkomsten gepland op:

LET OP: U bent van harte welkom, aanmelding vooraf is wel gewenst. Een berichtje aan info@alfredknorrcommunicatie.nl is voldoende.

17 mei

Financiering rond voor grootste windmolenpark op de Noordzee

De financiering voor de bouw van het grootste windmolenpark in de Noordzee is rond. Dat melden de partijen rond het windmolenpark Gemini. Het windmolenpark komt ongeveer 85 kilometer boven de kust van Groningen te liggen.

Met het project is in totaal een bedrag van 2,8 miljard euro gemoeid. De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels begonnen en de molens kunnen naar verwachting in 2017 in gebruik worden genomen. De 150 windmolens van het park kunnen dan elektriciteit leveren aan circa 785.000 huishoudens in Nederland, of ruim 1,5 miljoen personen.

Het windmolenpark wordt eigendom van het Canadese Northland Power, het Duitse Siemens, de Nederlandse baggeraar Van Oord en nutsbedrijf HVC. Zij hebben samen een vermogen van 400 miljoen euro bijeengebracht. De rest van de financiering komt onder meer van een grote reeks banken, waaronder ABN Amro en de Europese Investeringsbank.

De topman van Northland spreekt van een 'gigantische mijlpaal' voor Gemini. Dat windmolenpark kan de uitstoot van CO2 in Nederland naar verwachting jaarlijks met 1,25 miljoen ton verminderen. Daarmee speelt het een belangrijke rol bij het halen van de Europese doelstelling die stelt dat EU-lidstaten in 2020 hun energieverbruik voor 20 procent uit duurzame bronnen moeten halen.

15 mei

Conferentie op vrijdag 4 juli: vrachtzeilschepen hebben de toekomst

Op vrijdag 4 juli vindt van 10.00 tot 13.00 uur tijdens de Haven &Offshore beurs een conferentie plaats over het Interreg SAIL project waarin de kansen voor vrachtvaart met grote zeilschepen worden besproken.

Een plan en een missie als een toonbeeld van duurzaamheid in de maritieme sector. Zodra het programma bekend is, melden we dat via onze nieuwsbrieven. Zie ook www.nsrsail.eu

13 mei

Thema's Haven & Offshorebeurs: duurzaamheid en innovatie

Op donderdag 3 en vrijdag 4 juli vindt de interregionale Haven & Offshore beurs plaats. Op de Haven & Offshore beurs ontmoeten decisionmakers en zakenrelaties uit sectoren als haven & offshore, transport & logistiek, energie, scheepsbouw en zakelijke dienstverlening elkaar. Deze bezoekers komen uit het gehele Noorden en de rest van het land. Op de beurs speelt duurzaamheid en innovatie een belangrijke rol in de deelnemende presentaties. Op de beurs zijn de nieuwste ontwikkelingen te zien.

Voor bedrijven en organisaties is het evenement - samen met deze beurs - een bijzonder relatiemarketing instrument. In het beurspaviljoen en op de schepen vinden tal van borrels, diners en ontvangsten plaats.

08 mei

Maritiem Technische banenbeurs op drukst bezochte plek

De locatie van deze beurs ligt in het drukste gedeelte van het evenementen gebied. De toegang is vrij; de bezoekers kunnen de hal in en uitlopen. Alle deuren staan open. Promo teams attenderen de bezoekers op de kades op deze banenbeurs. Deze banenbeurs wordt gehouden tijdens de drukste dagen van de Tall Ships Races 2014: zaterdag 5 & zondag 6 juli. Plaats van handeling: de Hubert Jans loodsen in de Nieuwe Willemshaven.

06 jan

Voorbereiding op koers

Burgemeester Roel Sluiter van Harlingen meldde op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente dat alle samenwerkende overheidsdiensten op het gebied van openbare orde, veiligheid en transport en logistiek met de noodzakelijke voorbereidingen goed op koers liggen. Ook de samenwerking met de stichting Harlingen Sail verloopt uitstekend, aldus de heer Sluiter.

27 feb

Europarlementariër naar Banenbeurs

De heer Lambert van Nistelrooij – Europarlementariër voor het CDA heeft toegezegd op zaterdag 5 juli naar Harlingen te komen om zijn visie te geven op werkgelegenheid in de regio.